SPSS Statistics

Brz i lak način za analizu složenih poslovnih i istraživačkih problema



SPSS Statistics Vam omogućava pokriti cijeli analitički proces jednim rješenjem. Od planiranja, pristupa podacima, upravljanja i pripreme podataka do analize i izvještavanja.

Prednost SPSS programa je mogućnost kombiniranja podataka iz različitih baza podataka i njihovog korištenja, kao i pohranjivanja na jednom mjestu. Također je kompatibilan s rješenjima otvorenog koda kao što su Phyton i R-programski jezik.


SPSS Statistics Vam pruža razne opcije licenciranja koje možete prilagoditi potrebama Vaše organizacije. Ovisno o trajanju, možete birati između godišnjih i neograničenih licenci, a možete birati i između licence za jedno računalo (desktop licenca) i mrežne licence. Licenca za jedno računalo znači jednu instalaciju.
Za nekoliko istovremenih korisnika, odlično su rješenje mrežne licence.
Ovo omogućava neograničen broj instalacija unutar računalne mreže, pri čemu je moguće istovremeno korištenje u skladu s brojem kupljenih licenci.


Program omogućava rad s velikim brojem različitih varijabli, odnosno, uvoz velikih količina podataka iz različitih izvora.


Sa svojom dugom tradicijom SPSS je postao sinonim za kvalitetnu i pouzdanu obradu statističkih podataka među korisnicima iz raznih područja. Tomu je bez sumnje doprinijela njegova korisna univerzalnost i lakoća korištenja, bez ozbiljnog statističkog predznanja, te s druge strane, mogućnost dubinskih statističkih analiza.


SPSS Statistics se koristi u raznim područjima

Istraživanje tržišta


Nezaobilazan je alat pri planiranju marketinških i prodajnih aktivnosti ili kada želimo bolje razumjeti kupce i prilagoditi ponudu prema njihovim potrebama.

Zdravstvo


Liječnici i istraživači koriste SPSS Statistics za proučavanje ishoda liječenja, kao i za bihevioralna i biomedicinska istraživanja.

Obrazovanje


SPSS Statistics koriste i studenti i profesori u toku studijskog procesa u pripremi istraživačkih radova, studijskih anketa i drugih aktivnosti.

Javne ustanove


Javne ustanove koriste SPSS u promociji javnog zdravlja, statističkim istraživanjima, unapređenju javne sigurnosti i drugim uslugama za građane.

Znanstvena istraživanja


I u društvenim i u prirodnim znanostima SPSS Statistics se koristi za široki spektar analiza i istraživanja.


Opseg, odnosno module SPSS Statistics licence možete prilagoditi svojim potrebama.

SPSS Base

Modul SPSS Base nudi skup svih osnovnih statističkih analiza i grafičkih prikaza kojim možete obuhvatiti cijeli proces istraživanja.

SPSS Advanced

Nudi skup naprednih univarijantnih i multivarijantnih statističkih metoda koje se koriste u raznim područjima.

SPSS Custom Tables

Omogućava bolje razumijevanje podataka, efikasnije predstavljanje rezultata i bolji prijenos informacija donositeljima odluka.

SPSS Regression

Ukoliko želite predvidjeti buduće događaje ili ste zainteresirani za međusobni utjecaj varijabli, onda je IBM SPSS Regression pravo rešenje.

SPSS Categories

Bez obzira na to koje se kategorije proučavaju, ovaj modul nam pomaže da odnose između varijabli postavimo u širi referentni okvir.

SPSS Exact Tests

Kada se suočite sa zadatkom da dobijete pouzdan rezultat na osnovu skromne količine podataka, SPSS Exact Tests Vam olakšava posao.

SPSS Missing Values

Nemojte riskirati pristrasnost i nespecifičnost vaših rezultata. Popunite podatke koji nedostaju i donesite valjane zaključke pomoću SPSS Missing Values.

SPSS Conjoint

Steknite uvid u proces donošenja odluka potrošača i lakše procijenite koje su karakteristike određenog proizvoda ili usluge potrošaču najvažnije.

SPSS Bootstrapping

SPSS SPSS Bootstraping Vam pomaže dizajnirati pouzdane modele koji daju preciznije rezultate. Na osnovu toga, Vaša odluka će biti ispravnija.

SPSS Complex Samples

Rad i razumijevanje rezultata istraživanja na složenim uzorcima s ovim modulom je jednostavan i može se koristiti u raznim područjima.

SPSS Data Preparation

Ovaj modul Vam omogućava bolje pripremiti podatke i povećati točnost Vaših rezultata. Podaci se mogu obraditi i pripremiti automatizirano.

SPSS Direct Marketing

Izaberite prave kupce za svoju ponudu. Pomoću SPSS Direct Marketing to možete napraviti brzo i lako, a napredna analitika se također osigurava pouzdano.

SPSS Decision Trees

SPSS Decision Trees je dizajniran kako bi kreirao stabla klasifikacije i odlučivanja koja pomažu u boljem identificiranju ciljnih grupa, pronalaženju veza između njih i predviđanju budućih događaja.

SPSS Forecasting

SPSS Forecasting Vam pomaže saznati o trendovima i kako biste na osnovu njih mogli napraviti predviđanja, bez obzira da li pripremate strategiju za tvrtku ili istražujete pojave u prirodi ili društvu.

SPSS Neural Networks

SPSS Neural Networks pored razumijevanja međusobnih odnosa i utjecaja na događaje, koji su dostupni u okviru drugih modula, odlikuje se, predviđanjem, koje funkcionira na osnovi učenja veza između podataka.

PS Imago PRO besplatno proširenje:

PS IMAGO PRO je rješenje za izvođenje statističkih analiza, izvještavanja, automatske obrade podataka i poslovne analitike, koje koristi SPSS Statistics kao osnovu analitičke komponente. Uz PS Imago PRO, korisnici mogu izvršiti cijeli proces analize podataka, a imaju i mogućnost kreiranja izvještaja i objavljivanja rezultata u korisničkom sučelju, jer PS Imago PRO kombinira nekoliko međusobno povezanih komponenti sa sveobuhvatnim pristupom,  što omogućuje sve ovo u jednom rješenju.

Zanima Vas više?

 

Kontaktirajte nas i zajedno ćemo pronaći najbolji način da bolje iskoristite Vaše podatke

.